World-wide Shipping

Wij gaan verhuizen! Klik hier voor meer informatie

Valuta
Taal

Knife Deep Dive: Puma 975 Trailboss

Waar komt de Puma 975 Trailboss vandaan?

Dit vintage zakmes is de Puma Trailboss. Het kwam uit een oude collectie naar onze winkel en we zijn er trots op dat we het in onze winkel te koop kunnen hebben. Het is een zeldzaam zakmes van Puma dat in de eerste helft van 1979 in Duitsland is gemaakt in Puma's beroemde fabriek in Solingen. We weten dit, omdat we het serienummer hebben geverifieerd.

Wat zijn de kenmerken van de Puma 975 Trailboss?

Terwijl het ontwerp doet denken aan klassieke Amerikaanse opvouwbare jachtmessen, onderscheidt het typische Solingense vakmanschap waar Puma bekend om staat het echt. Het lemmet en de lock bar zijn voorzien van Puma's karakteristieke hoogglans satijn finish, terwijl de overgangen tussen het hout en messing in het handvat naadloos zijn. Als je het lemmet direct van dichtbij bekijkt, zie je een klein kuiltje, wat getuigt van de hardheidstest die poema's op beroemde wijze uitvoert op al hun Duitse messen om te controleren of het humeur er goed uitkwam. De naam van het mes en het lemmetstaal zijn scherp geëtst in het holle geslepen gedeelte van het lemmet. Over lemmetstaal gesproken, het is Puma's eigen 'New Stainless Super Keen Cutting Steel', en het heeft nog steeds de vlijmscherpe, spiegelgepolijste fabrieksrand die er meer dan vier decennia geleden op werd aangebracht. Als dat niet genoeg is, weten we het ook niet meer!

Hoe lang is de Puma Trailboss 975?


Een ander kenmerk dat dit mes onderscheidt, is het formaat. Geopend 25 cm groot, doet zijn naam eer aan. Het grote handvat bestaat uit een messing frame met Jacaranda houten schalen, die dit decennia-oude mes verder aanvullen.


De Trailboss is ongebruikt en zit nog in de originele groen-gele kunststof doos, die veel fans direct zullen herkennen. De conditie is als nieuw