World-wide Shipping

Wij gaan verhuizen! Klik hier voor meer informatie

Valuta
Taal

Knife Deep Dive: Kershaw Trooper 1007 Review


Deze prachtige dolk hebben we onlangs gekocht van een echte verzamelaar. Het is de Trooper 1007 van Kershaw. De Trooper is een legendarische dolk van Kershaw geproduceerd van 1978 tot 2009.

Wanneer is de Kershaw Trooper 1007 gemaakt? 


Dit specifieke stuk is vervaardigd in 1979 zoals te zien op het certificaat van goedkeuring, oorspronkelijk ondertekend (niet gedrukt) door Pete Kershaw! Dat maakt hem 43 jaar oud...

Waar is de Kershaw Trooper 1007 gemaakt?

De fabricage werd gedaan in Japan, door niemand minder dan Ichiro Hattori, de wereldberoemde messenmaker die bekend staat om zijn werk met Fällkniven, Cold Steel, SOG en andere premium merken.


Het is ook het enige model dat door Kershaw is gemaakt met serienummers van begin tot eind, wat de hoge verzamelbaarheid van dit prachtige stuk verder vergroot.

De specificaties van de Kershaw Trooper


De Trooper wordt geleverd in de originele verzamelbox met een mooie lederen schede met een laarsclip.


De Kershaw Trooper heeft een tweesnijdend lemmet van AUS8A-staal. Het is  gesmeed door niemand minder dan Hattori in Japan.

Het lemmet, de kap en de pommel zijn allemaal spiegelglad gepolijst, wat het een nogal elegante uitstraling geeft. Geloof het of niet, het handvat zelf is van ebbenhout hardhout. Het is moeilijk te zien op de foto's, maar de nerf van het hout is zichtbaar en erg mooi! Messing afstandhouders scheiden het ebbenhout van de beschermer en de pommel. Op één kant van de guard staat het unieke serienummer van deze dolk. De pommel is voorzien van een koordgat.


Liefhebbers die de Trooper kennen, zullen deze explosie uit het verleden om voor de hand liggende redenen waarderen. Als je het nog niet wist, of nog niet de kans hebt gehad om het te bekijken, raden we het ten zeerste aan. Het is een ongelooflijk knap stuk messen maken in onberispelijke staat. En als je nog nooit van Ichiro Hattori had gehoord, bekijk dan zijn spullen. Legendarisch en mooi messen maken sinds begin jaren 70.


Ben je geïnteresseerd in meer vintage stukken, kom dan langs in de winkel of neem contact met ons op via e-mail, telefoon of social media!


Wil je meer weten over de Kershaw Trooper, kom dan gerust langs in onze winkel in Amsterdam of stuur ons een berichtje via Facebook.