World-wide Shipping

Wij zijn verhuisd naar Oude Hoogstraat 35! Klik hier voor meer informatie

Valuta
Taal

Nieuwe Vintage Aanwinsten bij Staalhardt: Zeldzame Tweedehands Messen

Bij Staalhardt zijn we verheugd om een prachtige batch vintage messen in onze collectie te mogen verwelkomen. Deze tweedehands messen hebben stuk voor stuk hun eigen verhaal, en we zijn ervan overtuigd dat ze hun nieuwe eigenaren blij zullen maken, of je nu een verzamelaar, liefhebber of iemand bent die gewoon op zoek is naar een stukje unieke geschiedenis. In deze bijzondere partij vind je een verzameling authentieke Duitse legermessen, klassieke jachtmessen en zeldzame messen van gerenommeerde merken. Laten we een aantal van de meest bijzondere stukken uitlichten.

Buck 192 Vanguard (1993)

Dit robuuste jachtmes, geproduceerd door Buck in 1993, staat bekend om zijn betrouwbaarheid en functionaliteit. Het Buck 192-model heeft een vast, vlijmscherp mes met een full-tang ontwerp, ideaal voor jachttoepassingen en outdoor avonturen. De handgreep, gemaakt van hout met messing details, ligt comfortabel in de hand en geeft het mes een klassieke uitstraling. Ondanks dat dit mes tweedehands is, verkeert het in uitstekende staat, met slechts minimale gebruikssporen die zijn karakter alleen maar versterken. Een prachtig stuk voor de serieuze jager of verzamelaar.

Buck 119 Special (1993)

De Buck 119 is een iconisch mes dat al sinds de jaren '40 wordt geproduceerd, en deze uitgave uit 1993 is geen uitzondering op de kwaliteit waar Buck om bekendstaat. Met zijn 15 cm lange clip-point lemmet van roestvrij staal en zijn comfortabele, zwarte phenolic handgreep, is dit mes ideaal voor zware klussen in het veld. Deze tweedehands Buck 119 is zorgvuldig onderhouden en toont minimale slijtage, wat getuigt van zijn duurzaamheid. Een must-have voor liefhebbers van klassieke jachtmessen.

German Army Trench Knife – WW1

Voor de echte liefhebbers van militaire geschiedenis is dit Duitse loopgraafmes uit de Eerste Wereldoorlog een unieke vondst. Dit mes werd door Duitse soldaten gebruikt tijdens gevechten in de loopgraven, en het ontwerp is puur functioneel, zonder franje. Het mes heeft een houten handgreep en een stevig, puntig lemmet, ideaal voor snelle en effectieve gevechtsbewegingen. Ondanks de leeftijd is het mes nog steeds in goede conditie, wat indrukwekkend is gezien de omstandigheden waarin het ooit is gebruikt. Dit stuk is een waar collectors item, perfect voor wie op zoek is naar een stukje authentieke militaire geschiedenis.

Nieto Shiny Recurve

Van het Spaanse merk Nieto komt de Shiny Recurve, een mes dat uitblinkt door zijn opvallende vorm en veelzijdigheid. Het recurve lemmet maakt dit mes bijzonder geschikt voor zowel snijwerk als precisietaken. De glanzende afwerking van het roestvrijstalen lemmet en de ergonomische houten handgreep zorgen voor een luxe uitstraling. Dit tweedehands exemplaar is nog steeds in topconditie en is ideaal voor iemand die houdt van messen met een elegant ontwerp en praktische toepasbaarheid. Een prachtig voorbeeld van Spaanse messenmakerij.

Herbertz Bowie met Bloemenmotief

Tot slot willen we graag de Herbertz Bowie met Bloemenmotief uitlichten. Dit mes combineert de klassieke Bowie-stijl met een artistieke flair dankzij het gedetailleerde bloemenmotief op het lemmet. Het mes heeft een indrukwekkend formaat en is voorzien van een stevige handgreep met messing details, waardoor het niet alleen een functioneel stuk gereedschap is, maar ook een visueel kunstwerk. Dit tweedehands Herbertz mes is zorgvuldig behandeld en ziet er nog steeds fantastisch uit. Een perfect mes voor wie houdt van vakmanschap met een artistieke touch.

 

Tweedehands, maar met Verhalen

Al deze messen zijn tweedehands, wat betekent dat ze niet alleen functionele tools zijn, maar ook geschiedenis met zich meedragen. Elk mes heeft zijn eigen gebruikssporen en unieke kenmerken, wat ze een authentieke charme geeft. Of je nu een verzamelaar bent van vintage messen of op zoek bent naar een robuust werkmes met karakter, onze nieuwe aanwinsten hebben voor ieder wat wils.

Benieuwd naar deze bijzondere messen? Kom langs bij Staalhardt en bekijk ze zelf in onze winkel. We helpen je graag verder en beantwoorden al je vragen over deze unieke stukken. Mis deze kans niet om een stukje geschiedenis in handen te krijgen!