World-wide Shipping

Wij gaan verhuizen! Klik hier voor meer informatie

Valuta
Taal

KNIFE DEEP DIVE: PUUKKO'S

Waarom een Puukko?

Bij The Old Man Knives and Tools zijn we trots op onze selectie puukko-messen. Puukko's zijn zo geslepen dat het zagen in hout moeiteloos gaat - de messen klemmen zich niet vast in het hout, maar snijden op een gecontroleerde manier veren van het hout. Dit staat bij velen bekend als een "Scandi grind". Ze werken ook heel goed bij vissen, jagen, houtbewerking, bushcraft en zowat elke recreatieve activiteit die ze tegenkomen.

Hendel materiaal van de Puukko's

Over het algemeen omvatten de handvatmaterialen verschillende houtsoorten, berkenschors die wordt gebruikt als gestapelde stukken en bot of gewei. Deze materialen voelen zacht en warm aan en de met was gecoate handgrepen bieden een goede grip, zelfs als ze nat zijn. Dit geeft de puukko ook een natuurlijke uitstraling. Een traditionele puukko wordt geleverd met een leren schede. De meeste omhulsels bevatten een plastic voering voor veiligheid en langdurig gebruik.

Onze Puukko's: Ahti

De Ahti-messen worden vervaardigd in Kauhava, Finland. Dit gebied heeft een lange en rijke geschiedenis als bekend om het maken van messen. De Ahti-messen worden gemaakt door Reino Kamppila en zijn zoon. Ze runnen een familiebedrijf van de vierde generatie in het maken van messen. Al generaties lang produceren ze messen van uitstekende kwaliteit en vakmanschap. De messen van koolstofstaal (0,8%) zijn gehard tot ongeveer 59 op de Rockwell-schaal en messen met roestvrijstalen lemmeten zijn gehard tot ongeveer 57 Rockwell.


De messen en scheden zijn niet alleen prachtig gemaakt, ze zijn ook bevredigend functioneel. Zoals het geval is bij de meeste puukko's, zijn de handvatten gemaakt van gekruld berken, geschuurd en gebeitst. De fittingen op de messen zijn van gepolijst messing en er zitten plastic inzetstukken in de schede om zowel de schede als de hand te beschermen. Dit is niet overdreven, want deze messen zijn behoorlijk scherp en kunnen gemakkelijk doorsnijden als ze verkeerd in de schede worden gestoken.


De riemlussen zijn niet direct aan de schede bevestigd, maar met een klein metalen ringetje. De ring laat de schede bungelen en draaien om het gemakkelijker te maken om te bewegen en te zitten met het mes aan je riem. De toegevoegde verplaatsbaarheid maakt ze top als het gaat om een ​​betrouwbare metgezel bij je te hebben als je van het buitenleven geniet.

Bekijk hier onze Puukko collectie

 

Laat een reactie achter